GİZLİLİK POLİTİKASI

MPX: Gizlilik Politikası

MPX İletişim ve Servis Limited Şirketi ve Bağlı Şirketleri olarak ("Biz"), gizliliğinizi koruma ve gizliliğinize saygı gösterme kararlılığındayız.

Bu politika (kullanım şartlarımızla www.elektromanya.com/kullanim-sartlari ve burada atıfta bulunulan diğer belgelerle birlikte), sizden alacağımız ya da sizin bize temin edeceğiniz kişisel bilgilere nasıl muamele edileceğine ilişkin temel şartları belirlemektedir. Kişisel verilerinize ve bu verilerin nasıl işlemleneceğine ilişkin bakış açımızı ve uygulamalarımızı anlayabilmek için, lütfen aşağıda yazılanları dikkatle okuyunuz. www.elektromanya.com ( sitemizi) adresini ziyaret ettiğinizde, bu politikada açıklanan uygulamaları kabul etmiş sayılacaksınız.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Koruması Kanunu’nda yer alan anlamıyla, veri denetleyicisi konumunda, Ayazma Caddesi NEF 11 D Blok D: 1 Kağıthane - İstanbul adresinde mukim MPX İletişim ve Servis Limited Şirketi bulunmaktadır.

SİZDEN EDİNEBİLECEĞİMİZ BİLGİLER

Sizden, aşağıdaki veriler edinilip işlemlenebilecektir:

Sizin tarafınızdan temin edilen bilgiler: Sitemizdeki formları doldurarak veya bize telefonda, e-postayla ya da başka şekillerde ulaşarak kendiniz hakkında çeşitli bilgiler vermeniz mümkündür. Sitemize kaydolurken, hizmetlerimize abone olurken, bir ürün araması yaparken, sitemizde bir sipariş verirken, sitemizdeki tartışma panolarına ya da diğer sosyal medya işlevlerine katılırken, yarışmalar, promosyonlar veya anketlere dahil olurken, ayrıca sitemizle ilgili sorunları bildirirken verdiğiniz bilgiler bu kapsamdadır. Adınız, adresiniz, e-posta adresiniz ve telefon numaranız, mali bilgileriniz, kredi kartı bilgileriniz, kendinize ilişkin açıklama ve fotoğraflarınız da “bize temin ettiğiniz bilgiler” sınıfına girmektedir.

Bizim edindiğimiz bilgiler: Sitemize gerçekleştirdiğiniz her ziyarette, aşağıdaki bilgiler otomatik olarak toplanmaktadır:

Bilgisayarınızın internete bağlanması için kullanılan internet protokol (IP) adresi, üye girişi bilgileriniz, web tarayıcı tip ve sürümünüz, zaman dilimi ayarınız, tarayıcı eklenti tipleri ve sürümleriniz, işletim sisteminiz ve platformunuzun da dahil olduğu teknik bilgiler.

Sitemize gelen ve sitemizden giden tüm Birörnek Kaynak Bulucu (URL) tıklamaları (tarih ve saat bilgileriyle birlikte), incelediğiniz ve aradığınız ürünler, sayfa yanıt süreleri, indirme hataları, sayfaları ziyaret sürelerinizin uzunluğu, sayfa işlem bilgileri (sayfa kaydırma, tıklama, fareyi üzerine getirme vb.), sayfadan çıkmak için kullanılan yöntemler ve müşteri hizmetleri numaramızı aramak için kullandığınız telefon numaralarının da dahil olduğu ziyaret bilgileri.

Başka kaynaklardan edindiğimiz bilgiler: İşlettiğimiz başka herhangi bir web sitesini ya da temin ettiğimiz başka herhangi bir hizmeti kullanmanız halinde de sizin hakkınızda bilgi edinmemiz mümkün olmaktadır. Bunun yanında, yakın çalışma yürüttüğümüz üçüncü kişilerden (iş ortaklarımız, teknik işler, ödeme ve teslimat hizmetleri alanlarında hizmet aldığımız alt yükleniciler, reklam ağları, analiz tedarikçileri, arama bilgisi tedarikçileri, kredi kayıt büroları vb.), sizin hakkınızda bilgi edinme olanağımız bulunmaktadır.

ÇEREZLER

Web sitemizde, siteyi kullanan başka kişilerden ayırt edilebilmeniz amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Çerez kullanımı, web sitemizde gezinirken daha iyi bir kullanıcı deneyimi elde etmenizi sağlama ve sitemizi geliştirme yolunda bize yardımcı olmaktadır. Kullandığımız çerezler ve bu çerezlerin kullanım amaçları hakkında ayrıntılı bilgi için Çerez politikamızı inceleyebilirsiniz www.elektromanya.com/cerez-politikasi.

EDİNİLEN BİLGİLERİN KULLANIMI

Hakkınızda edindiğimiz bilgiler, aşağıdaki şekillerde kullanılmaktadır:

Sizin tarafınızdan temin edilen bilgiler: Bu tipteki bilgilerden, aşağıdaki amaçlarla yararlanılmaktadır:

Sizinle aramızda düzenlenmiş sözleşmelerden doğan yükümlülükleri yerine getirmek ve bizden talep ettiğiniz bilgiler, ürünler ve hizmetleri size temin etmek.

Satın aldığınız ya da incelediğiniz ürünler ve hizmetlere benzer nitelikteki, tarafımızca sunulan başka ürünler ve hizmetler hakkında bilgi temin etmek.

İlgilendiğinizi düşündüğümüz ürünler ya da hizmetler hakkında size bilgi temin etmek veya belirlediğimiz üçüncü kişilerin bilgi temin etmesine izin vermek. Mevcut müşterilerimiz arasında yer alıyorsanız, daha önce gerçekleşmiş satışlar veya satış görüşmelerinin konularına benzer nitelikteki ürünler ya da hizmetler için sizinle yalnızca elektronik yollardan (e-posta veya SMS) iletişim kurulacaktır. Yeni bir müşterimizseniz ve belirlediğimiz üçüncü kişilere de sizin verilerinizi kullanma iznini vermişsek, biz veya söz konusu üçüncü kişilerce, yalnızca onay vermiş olmanız durumunda elektronik yollardan size ulaşılacaktır. Verilerinizi bu şekilde kullanmamızı ya da pazarlama amaçlarıyla üçüncü kişilere aktarmamızı istemiyorsanız, lütfen verilerinizi edindiğimiz formun üzerinde bulunan ilgili kutucuğu işaretleyiniz.

Hizmetlerimizde yapılan değişiklikleri size bildirmek.

Sitemizdeki içeriğin, sizin açınızdan ve bilgisayarınız açısından en verimli şekilde sunulmasını sağlamak için gerekli iyileştirmeleri yapmak.

Bizim edindiğimiz bilgiler: Bu tipteki bilgilerden, aşağıdaki amaçlarla yararlanılmaktadır:

Sitemizin yönetimini gerçekleştirmek ve sorun tespiti, veri analizi, test, araştırma, istatistik ve anket gibi kurum içi faaliyetleri yürütmek.

Sitemizdeki içeriğin, sizin açınızdan ve bilgisayarınız açısından en verimli şekilde sunulmasını sağlamak için gerekli iyileştirmeleri yapmak.

İstemeniz halinde, hizmetlerimizin etkileşimli özelliklerine katılabilmenizi sağlamak.

Çabalarımızın önemli bir ayağı olarak, sitemizi güvenli tutmak.

Size ve başka kişilere ulaştırdığımız reklam ve tanıtımların etkinlik düzeyini ölçmek ve öğrenmek; sizi ilgilendiren reklam ve tanıtımlarla karşılaşmanızı sağlamak.

Size ve sitemizin diğer kullanıcılarına, sizi ve onları ilgilendiren ürünler ya da hizmetler hakkında önerilerde bulunmak.

Başka kaynaklardan edindiğimiz bilgiler: Bu tipteki bilgiler, sizin tarafınızdan temin edilen bilgilerle ve bizim edindiğimiz bilgilerle birleştirilerek kullanılabilmektedir. Bu tipteki bilgilerden ve birleştirilmiş bilgilerden, yukarıda açıklanmış aynı amaçlarla yararlanılabilmektedir (edindiğimiz bilgilerin tipine bağlı olarak).

BİLGİLERİNİZİN İFŞASI

Kişisel bilgilerinizi, grubumuzun üyeleriyle, yani iştiraklerle, holding şirketiyle ve onun bağlı kuruluşlarıyla paylaşabilmekteyiz.

Bunun yanında, aşağıdakilerin de dahil olduğu belirlenmiş üçüncü kişilerle de bilgileriniz paylaşılabilecektir:

İş ortakları, tedarikçiler ve alt yükleniciler (sizinle veya onlarla düzenlediğimiz herhangi bir sözleşmenin ifası amacıyla).

· Sizin ve başkalarının ilgi alanına giren reklam ve tanıtımların seçilip yönlendirilmesi için veriye ihtiyaç duyan reklam kuruluşları ve ağları. [Reklam verenlere, şahıs kimliğinin belirlenmesine olanak tanıyabilecek tipte bilgi temin edilmemekte, sadece kullanıcılarımız hakkında toplu bilgi verilmektedir (örneğin, belli bir tarihte, 30 yaş altında 500 erkek kullanıcının reklama tıkladığı bilgisi). Söz konusu toplu bilgiler, aynı zamanda, hedeflemek istedikleri kitleye ulaşmalarına yardımcı olmak için de reklam verenlere sunulabilmektedir (SW1 bölgesinde yaşayan kadınlar). Sizden edindiğimiz kişisel bilgiler, reklamların hedef kitleye ulaşmasını sağlama yönünde reklam verenlerin isteklerine yanıt vermek amacıyla kullanılabilecektir].

Sitemizin geliştirilmesi ve optimizasyonu yolunda bize yardımcı olan analiz ve arama motoru tedarikçileri.

Sizinle bir sözleşme düzenleyebilmemizin ön koşulu olarak kredi notunuzun değerlendirilmesi amacıyla, kredi kayıt büroları.

Aşağıdaki durumlarda, kişisel bilgileriniz üçüncü kişilere ifşa edilebilecektir:

Herhangi bir ticari faaliyet ya da varlığın satılması veya satın alınması. Bu durumda, kişisel verileriniz, söz konusu ticari faaliyetler ya da varlıkların alıcısı veya satıcısına ifşa edilebilecektir.

MPX’in kendisinin veya varlıklarının tümünün üçüncü bir kişi tarafından satın alınması. Bu durumda, müşterileri hakkında elinde bulunan bilgiler de yeni alıcıya devredilecek varlıklar arasında yer alacaktır.

Herhangi bir yasal yükümlülüğün yerine getirilmesi, web sitesi kullanım şartlarının uygulanması veya tedarik sözleşmeleri ya da başka sözleşmelere ait koşulların hayata geçirilmesi, veya MPX ile müşterilerinin ya da başka kişilerin hakları, güvenlikleri veya varlıklarının korunması amacıyla kişisel verilerinizi ifşa etme ya da paylaşma zorunluluğumuzun doğması. Yolsuzluğun önlenmesi ve kredi riskinin azaltılması için başka kurum ve kuruluşlarla bilgi paylaşımı da bu kapsama girmektedir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN DEPOLANDIĞI ALAN

Sizden edindiğimiz bilgiler, Türkiye ve/veya Avrupa Ekonomik Bölgesi (“EEA”) dışında kalan yerlere gönderilip orada depolanabilecektir. Aynı zamanda, söz konusu veriler, Türkiye ve EEA sınırları dışında faaliyet gösteren, bizim ya da tedarikçilerimizden biri için çalışan kişiler tarafından işlemlenebilecektir. Başka faaliyetlerin yanında, siparişlerinizin karşılanmasında, ödeme bilgilerinizin işlemlenmesi ve destek hizmetlerinin temini ile görevli kişiler de söz konusu personele dahildir. Kişisel bilgilerinizi verdiğinizde, burada belirtilen transfer, depolama ve işlemleme koşullarını kabul etmiş sayılacaksınız. Verilerinize güvenli bir şekilde ve bu gizlilik politikasına uygun biçimde muamele edilmesi için gerekli tüm adımlar, makul ölçüler çerçevesinde tarafımızdan alınacaktır.

Bize temin ettiğiniz tüm bilgiler, güvenli sunucularda depolanmaktadır. Tüm ödeme işlemleri, SSL teknoloji kullanılarak şifrelenmektedir. Size, sitemizin belli bölümlerine giriş yapabilmeniz için bir şifrenin verilmiş olması (ya da sizin tarafınızdan belirlenmiş olması) halinde, şifreyi gizli tutmak sizin sorumluluğunuzdadır. Söz konusu şifreyi başka herhangi bir kişiyle paylaşmamanız gerekmektedir.

Ne yazık ki internet üzerinden bilgi iletiminin tam anlamıyla güvenli olmadığı bilinmektedir. Kişisel verilerinizin korunması için her türlü çaba gösterilecek olmakla birlikte, sitemize iletilen verilerinizin güvenliği garanti edilmemektedir ve iletimle ilgili riskler size aittir. Bize ulaşan bilgileriniz içinde katı prosedürler ve güvenlik özellikleri uygulanacak, yetki dışı erişimlerin engellenmesi için çaba harcanacaktır.

HAKLARINIZ

Kişisel verilerinizin pazarlama amacıyla kullanılmamasını talep etme hakkına sahipsiniz. Verilerinizi bu tip amaçlarla kullanmayı ya da bilgilerinizi bu tip amaçlarla üçüncü kişilere ifşa etmesi planlamamız durumunda, genel olarak verilerinizi edinme öncesinde size bu konuda bilgi verilecektir. Verilerinizi almak için kullandığımız formlardaki belli seçenek kutucuklarını işaretleyerek, bu tip işlemlere izin vermeme hakkınızı kullanabilirsiniz. Aynı zamanda, musterihizmetleri@elektromanya.com adresinden bize ulaşarak, bu hakkınızı daha sonradan da kullanabileceksiniz.

Sitemizde, zaman zaman, ortak ağlarımız, reklam verenlerimiz ya da bağlı kuruluşlarımıza ait web sitelerine yönlendiren linkler bulunabilecek, bu web sitelerinde de bizim sitemize yönlendiren linkler yer alabilecektir. Söz konusu web sitelerinden herhangi birine yönlendiren bir linki kullanmanız durumunda, bu web sitelerinin kendi gizlilik politikalarını uyguladığını ve bu politikalar konusunda herhangi bir sorumluluk üstlenmediğimizi bildiririz. Söz konusu web sitelerine herhangi bir kişisel veri sunmadan önce lütfen bu politikaları gözden geçiriniz.

BİLGİYE ERİŞİM

Kanun, hakkınızda tutulan bilgilere erişme hakkını size vermektedir. Söz konusu erişim hakkınızı, Kanun’a uygun şekilde kullanabilirsiniz.

GİZLİLİK POLİTİKASI ÜZERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

Gizlilik politikamız üzerinde gelecekte yapacağımız değişiklikler, bu sayfada yayınlanacak ve uygunsa e-posta yoluyla size bildirilecektir. Lütfen gizlik politikamızda herhangi bir güncelleme ya da değişiklik olup olmadığını sıkça kontrol ediniz.

İLETİŞİM

Bu gizlilik politikasına ilişkin sorularınız, yorumlarınız ve taleplerinizi musterihizmetleri@elektromanya.com adresine iletmenizden memnuniyet duyacağımızı bildirmek isteriz.

MPX İLETİŞİM VE SERVİS LİMİTED ŞİRKETİ

ÜCRETSİZ KARGO